Fotos: Uggi Kaldan / AltomCykling.dk

SMOOVE – Glimrende all round smøring

GEAR: Smoove Lube – vi har testet det, ja direkte misbrugt det, i lidt over en måned. Det er blevet udsat for (næsten) alt slags vejr, på landevej og på grus, og dommen er klar; Smoove er en virkelig god, voksbaseret smøring, der holder overraskende længe. Det er noget af det bedste, mest alsidige smøring, jeg har prøvet til dato. 

I mit skur har jeg flere forskellige smøremidler. Voksbaserede, oliebaserede, vådsmøring, tørsmøring osv. osv. ingen af dem er (synes jeg) decideret dårlige, de har bare forskellige styrker og svagheder, men der er en grund til at Smoove, er den smøring jeg har brugt de sidste par måneder, og det er ikke kun at jeg fik tilsendt 3 gratis prøveflasker, med henblik på at skrive denne artikel. Smoove virker, derfor er det den smøring jeg har brugt. Er det så verdens bedste smøremiddel? Nej, naturligvis ikke (det findes nok ikke), denne smøring passer bare rigtig godt til mine behov.

Jeg er typen der renser min kæde, efter hver tur, men ikke sindsygt nidkært, min foretrukne metode er at tørre den af med vådservietter, der på magisk vis lader til at kunne rense enhver kæde, uanset smøremiddel. Selv den mest genstridige, overskydende, vådolie, giver fortabt overfor enzymerne i en vådserviet. Naturligvis kun på overfladen, hvilket er fint nok for mig.

Alt smøring kan bruges, hvis du bruges rigtigt, så hvorfor Smoove?

For mit vedkommende er svaret simpelt. Jeg vil gerne have en smøring, som der ikke skal tænkes videre over. Det er ikke vigtigt for mig at skulle være ekstremt nidkær med påføring af smøring, eller rensning af kæden, men jeg har omvendt ikke noget imod at kæden ikke føles træg og stiv. Smoove er let at, og dosere korrekt, og kæden føles smidig og lækker, i mange mange kilometer, også selvom det regner, og også selvom der kommer en masse sand og skidt på kæden. Det er faktisk imponerende synes jeg.

Smoove rammer den perfekte balance (for mig), den holder uden problemer til 100km gravel, og pendler ture 5 dage om ugen, i alt slags vejr.

Smører ufatteligt længe, sviner utroligt lidt!

Det er super let at rense af kæden, og jeg oplever den samler mindre smuds op end andre sammenlignelige smøringsmidler, den kan også påføres på en kæde der ikke er renset, (hvis der er Smoove på i forvejen) uden at klumpe sammen. Den kan dog ikke blandes med andre smøremidler, så sker der noget med kemien, der ikke er godt for hverken Smoove eller den anden smøring man påfører (er min erfaring).

Herunder min kæde efter 150km på gravel, hvor den lige er blevet kørt over med en vådserviet, den kørte perfekt hele turen og var som det ses utroligt let at rengøre også. Det spiller. Jeg oplever generelt ingen af de små sorte olieklatter, der godt kan samle sig på kæden, og sætte sig alle mulige (og umulige) steder.

Vi anbefaler Smoove, fordi det virker.

Smoove er “mellemflydende”, altså hverken meget tynd eller meget tyk, og så kommer den i en flaske med en meget præcis hældetud, hvilket gør fordeling og justering af mængde utroligt let at styre, hvilket naturligvis også mindsker risikoen for at hælde for meget smøring på kæden, og dermed spilde de forholdsvist dyre dråber. 125ml er set på nettet til 139 DKK, det placerer Smoove i den dyrere ende af skalaen, når det kommer til smøring.

Jeg kunne alligevel godt finde på at købe den. Jeg har brugt under en halv prøveflaske på omkring 1000km på landevej og gravel (15ml, 16 kroner). Hvis du er typen der nærmest aldrig renser din kæde, og egentlig helst bare hellere vil smide lidt ny (sandsynligvis vådolie) på kæden, når den begynder at pive lidt, så er Smoove ikke for dig. Er du derimod typen der renser din kæde, hurtigt, efter hver tur, og ønsker dig et smøremiddel der sviner mindst muligt – og er let at påføre, så kan jeg anbefale Smoove.

Denne smøring har fungeret overordenligt godt for mig, og det er min bedste overbevisning, at hvis du køber denne smøring, så vil du få samme gode oplevelse.

God tur på rammen derude, med velsmurt, velkørende kæde!

**// Disclaimer: AOC har fået 3 Smoove samples tilsendt af importøren ecsport.dk (værdi 48 DKK). Vi har ikke modtaget betaling for denne anmeldelse.