Red Bull Content Pool // For editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Photographer Credit: Pavel Sukhorukov / Red Bull Content Pool

Stilhed før stormen? – TSE 6.etape

Rytterne har taget hul på en monster sektion af årets Trans Siberia Extreme, og som med alle ultraløb begynder nogle skavanker at vise sig. Nogen mærker presset, mens andre har kørt sig i form (eller måske bare har kørt jævnt!). 

Af Uggi Kaldan

En temmelig begivenhedsløs etape, der i let medvind og stort set bare lige ud, blev kørt med omkring 32 km/t. Dagens og nattens samtaleemner har været Marcelos frække følgebil, der kører op foran for at supporte ham i tide og utide, men det var vist ikke rigtigt drama, bare lidt generel irritation.

Michael Knudsen beretter meget godt om dagens etape her:

Slået op af Level up Life – Project RAAM 2020 i Mandag den 24. juli 2017

Fare for søvncykleri

Udover Marcelos frække følgebil var det vildeste der skete i nat at Aske og Pierre var ved at falde i søvn på cyklerne, pga. det adstadige tempo.

Til sidst på natten kom der dog lidt aktion, da der blev rykket, på et tidspunkt hvor Aske sad og fik sig en sandwich, så han ikke kom med i rykket. Det var dog ingen katastrofe med kun ca.20km til mål.

Han fik sig alligevel kørt op, men endnu et ryk fik sat både Aske og Michael, der begge betaler for et hårdt udlæg på løbet. Michael er nok stadig lidt mærket efter en 3.etape hvor han gik helt sukkerkold, og en 4.etape hvor han blev sat i kaoset omkring en tissepause.

Vigtige minutter, eller vigtige timer?

Der røg nogle minutter på kontoen for Aske og Michael, men hvor minutter stadig har betydning for de 3 forreste, er tidsforskellen blandt de næste 3 (Aske, Michael og Marcelo) – på flere timer, så her betyder det ikke meget at tabe 5 minutter. Det har langt større betydning at holde sig frisk og kunne holde møllen igang!

Aske har desværre døjet med lidt knæet. På billeder fra de sidste par dage er det tydeligt der er kommet mere og mere tape på. Nu har han indtil i aften klokken 20.00 til at få nogenlunde styr på smerterne, der for alvor har taget til på de sidste 600km.

3 lede etaper inden hviledagen

Dagens 7.etape går fra Omsk til Novosibirsk og er 610km og 1974hm. Efter en meget stille, flad og lige 6 etape, venter sandsynligvis endnu en forholdvis rolig dag, hvor der lades op til 8. og 9. etape, der både i længde og højde meter ser voldsomme ud. Man må forvente at de 3 forreste vil til at udfordre hinanden på de lange etaper.

Tidsplanen for de næste 3 etaper: 

25. Juli 
Dag 8: Start klokken 20:00 – Omsk (Омск)
Dag 9: Novosibirsk (Новосиби́рск) – 610 km – 1974 hm
Dag 10: Novosibirsk (Новосиби́рск)
Dag 11: Krasnoyarsk (Красноя́рск) – 804 km – 6495 hm
Dag 12: Krasnoyarsk (Красноя́рск)
Dag 13: Irkutsk (Иркутск) – 1053 km – 9518 hm
Dag 14: HVILEDAG

Vi kommer selvfølgelig med updates efter hver etape, samt kommentarer fra rytterne.

Stillingen:

1: Alexey Shchebelin – 78:36:11
2: Pierre Bischoff – 78:39:19
3: Peter Sandholt – 78:45:40
4: Aske Søby – 80:45:50
5: Marcelo Florentino Soares – 83:54:50
6: Michael Knudsen – 85:18:23

IKKE GENNEMFØRT ALLE ETAPER
7: Egor Kovalchuk – 99:13:50
8: Adrian O´Sullivan – 101:12:80

Følg med!

Du kan selv følge på TSEs APP – men bemærk trackerne sidder i følgebilerne, og er afhængige af mobilnet, så derfor er rytternes placering ofte upræcis.

Du kan finde live trackeren ved at downloade APPen – Red Bull – Trans Siberia Extreme til din iPhone eller Android.

Følg også de 2 andre danske rytteres facebooksider!

Peter Sandholt – Ultra Cycling
Aske Søby – Ultra Cycling
Michael Knudsen – Level up Life