Grote Prijs IV 2015 © Uggi kaldan // AltomCykling.dk
Sort / Hvid og Single Speed - Fuck YEA! © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Succesfuld cykelfest i Aarhus – Grote Prijs IV

Last updated:

Successen fortstætter for Cross, og ved arnestedet i Aarhus får den fuld gas!

AltomCykling.dk var til Cross fest i Aarhus i går, og lad det være sagt med det samme – sikke et flot arrangement. Den gamle cementbane kan ikke tænkes at lægge en smukkere ramme om et cykelløb der er båret af kreativitet og sportslige ambitioner, samlet under samme paraply. Det er ikke alle der formår at fyre det af, men Joachim Parbo lykkedes, på sin egen gakkede facon. 

Tekst og Foto Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Grote Prijs på Aarhus Cyklebane 2015 © Photo: AltomCykling.dk
Grifitti byder velkommen, sammen med grøn løber og betonæstetik.

Det er råt, og råkoldt var det også igår på Aarhus Cyklebane. Det forhindrede dog ikke over 500 mennesker i at komme ud på banen og kigge på CX løb, det er fandme godt gået på sådan en kold februar dag, og for en sport, der måske nok er i vækst, men på ingen måde kan kaldes “stor”, endnu. Naturligvis har det hjulpet at den nykårede verdensmester Simon Andreassen havde meldt sin ankomst, hvilket for mange mennesker har givet mulighed for at “se giraffen”. Han var også alle regnbuestriberne værd, han kom, så og sejrede, ved fantastisk flot teknisk kørsel og en speed som ingen andre kunne matche.

Ved offcamper svinget hvor jeg fangede ham (se bunden af artiklen Red.), tog det mig 3 forsøg at få ham i fokus, mit bud er at han i det sving alene vandt 2 sekunder på hver runde, over alle andre på banen i går. Han kørte simpelthen bare hurtigere, og bedre. Verdensklasse.

Inden Simon kom på banen var der dog dømt det traditionelle fastalavnsløb, hvor der var præmier til førstepladsen, men måske vigtigere endnu, præmie til bedste udklædning og mulighed for at slå katten af tønden. Feltet i år var rekordstort (er jeg sikker på) – og så nærmest dobbelt så stort ud som sidste år, det var vildt at se, og sikke mange fede kostumer! Vinderen blev desværre ikke fundet blandt de udklædte, selvom en gut udklædt som bjørn / egern længe han på i fronten! Det skal dog ikke taget noget af hæderen fra Paw Ager der vandt! Flot kørt. 

Grote Prijs IV 2015 © Uggi kaldan // AltomCykling.dk

DM i Longjohn og Single speed og ingen strøm.

Det var nogle hårde drenge der var mødt op til ræs i gå. Efter karnevals løbet, var der DM i Long John (ladcykel… dog ofte modificeret kraftigt) – samt Single Speed DM. I begge kategorier var der flere gengangere, der altså ikke havde fået nok cykelløb, efter de første 45 minutters ræs. AltomCykling.dks egen Simon Zdrenka var favoritten til Single Speed DM og den titel tog han sikkert. Tillykke til Simon, der kørte et super jævnt løb, og selv ikke en punktering på forhjulet kunne ændre på at han vandt i overlegen stil.

Under Long John og Single Speed løbet gik strømmen, hvilket gjorde det lidt svært at følge med, men det stoppede dog ikke festlighederne, og efter hvad der lignede professionelt arbejde i kulissen, kom både lys og musik op og spille igen, inden eliten gik på, endnu et tegn på at arrangementet Grote Prijs måske nok ser lidt skørt ud, udefra, men det er et kontrolleret kaos.

Det lykkedes aldrig redaktøren at finde ud af hvad gutten der vandt Long John DM hed, men fik dog fanget hans superflyvende måde at fejre sejren på! Det er Cross :)

DM Long John Winner 2015 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Publikums favoritten var dog uden tvivl en gut med et karakteristisk skriggult hår og tilsvarende skæg. Han havde også havde kørt fastalavnsløb, men havde altså ikke havde fået nok syre i benene der. Det fik han til gengæld til Long John race, hvor han stillede op på lånt ladcykel, i klassiske stålrør og absolut IKKE modificeret.

At se ham kæmpe den cykel rundt på banen var fantastisk underholdning, og så gjorde ikke noget, at han også formåede at lave et lille show hver gang rutens trapper op til tribunen skulle forceres. Pauserne ved bunden af trapperne blev længere og længere – mens jublen fra publikum blev højere og højere, sikke en stemning, sikke en scene.

Long John DM Grote Prijs 2015 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Eliteløb med verdensmester i feltet! Han kom, så og sejrede.

Det hjælper naturligvis på fremmødet at der er en nykåret verdensmester der stiller til start – men selv uden super talentet Simon Andreassen, så viste fastalavnsløb, Long John DM og Single Speed DM i den grad, at de to events alene sagtens kunne bære ambitionerne på Aarhus Cyklebane om at skabe de en fest, med tilskuere, og en stærk sportslig profil, på samme tid. Det er forhåbentlig noget landevejscyklingen også kan skæve lidt til, og finde inspiration!

Grote Prijs IV Elite 2015 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Til eliteløbet startede Simon Andreassen og eventarrangør samt flerfoldig danmarksmester i Cross Joachim Parbo side om side, og Joachim kom faktisk bedst fra start, og fik en enkelt cykellængde eller to, og beviste dermed at han stadig har en fænomenal start, når han rammer dagen. Simon Andreassen lod sig dog ikke kue, og efter første omgang hvor de to lå tæt, så stod der Simon på resten af løbet… dybt koncentreret og vanvittigt hurtigt, kørte Simon sejren i hus, og ja – i går var der ikke nogen ved siden af ham! Det gik stærkt – stærkt kørt Simon!

Simon Vinder Grote Prijs IV 2015 © Photo Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

What happens on Cyklebanen, stays on Cyklebanen…

Efter Eliteløbet stod DCU generøst for en “lille én” til ryttere og publikum, ved reception og behøring fejring af verdensmesteren Simon Andreassen, redaktøren blev nødt til at tage hjem til familien på dette tidspunkt, men det betyder ikke noget for jer læsere, for som traditionen byder, så refererer man ikke fra rytterfesterne efter et cykelløb. Rygterne siger det var en god fest, kom næste år, vi anbefaler!

Rosinen i pølseenden er Simon i offcamper svinget, hvor han drønede igennem i en fart som ingen andre matchede.

Simon Andreassen Grote Prijs IV Aarhus © Photo Uggi Kaldan // AltomCykling.dk 2015