Træning Eastern Europe style i Lostice!

Det er svært (læs umuligt red.) at forklare en tidligere tjekkisk prof hvad bagerstop går ud på!

Joachim Parbo og jeg er draget til Lostice der ligger ca. 3 timer fra Tabor, hvor 2. afdeling af World Cuppen i Cross køres på lørdag. I Lostice bor Emil Hekele en af Parbos venner, men også tidligere Tjekkisk mester på banen i holdløb, og desuden nr. 7 i det Tjekkiske mesterskab for U23 Cross.

Der er både blevet rullet, men der er bestemt også blevet trænet mere seriøst. Emile driver ved siden af sin lille cykelbutik ”Emilio Sport”, et cykelhold med 30 ryttere, ved navn ”Stevens Bikes – Emilio Sport”, dem har vi fulgt på træning, og det altså træning af den gode slags!

I dag kørte vi 60 kilometer, hvoraf de 20 blev kørt på stor klinge (50 / 11) – og indlagte intervaller på 80%, Joachim og jeg kørte først ”morgenrul” (60 kilometer… 600 højdemeter), så morfar, og så træning med Emil… 5000 Calorier siger Garmin, en god dag. (Ved ikke lige hvad jeg skal bruge formen til når jeg kommer hjem, da sæsonen jo er slut, men benene og kroppen tager super imod, så det skader vel ikke).

I morgen tidlig står den så på intervaltræning med Emil fra morgenstunden, og her er det max kadence, 2 timer med indlagte intervaller på 2 minutter, 110 – 120 kadence, og 90 – 100% på ydelsen, har på fornemmelsen jeg kommer til at fortryde jeg sagde ja, Parbo har valgt at blive hjemme og hvile benene til løbet lørdag, men nu skal jeg jo ikke ud og køre løb, så mon ikke jeg klarer mig.

Hver aften har Emisl søde kone lavet fantastisk mad til os, og i det hele taget har det var en fed oplevelse at være sammen med lokale her i Tjekkiet / Lostice, i stedet for at bare at bo på et hotel, og stene internet.

I morgen som sagt intervaller, hvor jeg nok får lidt tæv, og så drager vi mod Tabor, og for redaktørens vedkommende RUL på dansk, med kaffestop! Det er ikke fordi Lostice ikke har en bager, eller et sted der faktisk minder om en café, men indtil videre har redaktøren kun fået hånlige grin når jeg pegede på kagerne i ruden… for herefter at blive kørt i smadder på et ekstra hårdt interval.

I Tabor skal piben have en anden lyd, der skal rulles, og bagerstoppes – JAWEL!