Sworks Evade II SW7 AltomCykling 2018 Foto Uggi Kaldan

De helt nye Sworks 7 og Evade II fra Specialized

Solen stod op, og sammen med den nyheden om to nye og ventede modeller fra Specialized – den opdaterede udgave af deres hyperpopulære Evade cykelhjelm samt de nyeste Sworks landevejssko, der er nået til 7. udgave. Vi har fået de to varer til test, så nu skal de testes! 

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan 

SW Evade II

Sworks Evade II AltomCykling 2018 Foto Uggi Kaldan

Jeg har intet læst om produktet (endnu) så det her er fuldstædigt “unbiased” første kig på hjelmen. Den ser umiddelbart ud som om den har fået et lidt rundere / blødere look, og så de før så markante udluftningshuller, blevet lidt mere elegante. Det samme gælder for bagenden af hjelmen der ser mere helstøbt ud? Måske er det også mere aero?

Derudover føles hjelmen lidt lettere end den gamle version? – og så er den i hvert fald blevet lidt større i str. L, med mindre mit hovede altså er skrumpet!?? hehe. Hvor den tidligere model var lige til øllet til mit (store) hovede, så passer denne nye udgave, helt uden problemer! Det er jo et plus i min bog. 

Derudover er den største nyhed jeg lige kan få øje på spændet. Hjelmen er nu udstyret med et magnetspænde, det fungerer  godt, men jeg har dog kun prøvet at tage hjelmen på 2 gange, begge gange uden problemer. Det bliver rigtigt sjovt at prøve den ude på landevejen.

Sworks Evade II AltomCykling 2018 Foto Uggi Kaldan

SW 7 landevejssko

Som navnet beskriver – 7. udgave af den hæderskronede Sworks landevejssko. Den brede forfod er populær heroppe i nord, og den er stadig bred, og passer derfor stadig godt på en bred skandinavisk fod som min. Mest synlige nyheder på skoen er de nye Boa spænder der virker totalt solide, er de i metal? Det er de mest “smooth” quickspænder til cykelsko jeg til dato har haft mine fingre på. 

Sålen gået fra stivhedsindex 13 (i 6eren) til 15 i denne nye udgave. Hvad det helt præcist dækker over er der vist ingen der rigtigt ved, men hvis vi regner forskellen ud i procent, så svarer det til at den nye sko er 15,38% stivere, hvilket vel burde være mærkbart? Det må vi se om vi kan mærke! 

Sworks 7 2018 AltomCykling foto Uggi Kaldan

Har du noget du gerne vil vide om de to produkter, så smid en besked, så prøver vi at finde ud af det! Både sko og hjelm fåes naturligvis i andre mere regulære farver, end de vilde udgaver vi har modtaget til test. 

Sworks Evade II SW7 AltomCykling 2018 Foto Uggi Kaldan