Michael Valgren © PR-Foto EF Education Nippo

En dansker kan vinde Paris Roubaix

Ikke kun én dansker, men flere danskere står på spring til at lave et godt resultat i dag, i et løb der nok kommer til at eksplodere fra start. Vi så i går hvad der kan ske hvis én rytter kommer afsted hos kvinderne, og et lignende scenarie kunne sagtens udspille sig hos mændende i dag. Det bliver nogle udvalgte få, modige og heldige herrer, der kommer til at køre finale på velodromen i Roubaix, senere i dag! 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk 

Første Tubeless sejr i Roubaix!

Lizzie Deignan blev historisk i mere én en forstand i går, ikke bare som første vinder af Paris-Roubaix Femmes, men også den første vinder af Paris-Rouabaix på tubeless, da hun kørte over stregen på Pirelli TLR dæk. Alexander Kristoff blev 3er på TL dæk i 2019, men var dog ikke vildt tilfreds da han havde adskillige punkteringer i løbet af dagen på de dæk. Dagens herreløb viser i den grad en blandet landhandel i forhold til dækteknologi. Èn ting er dog fællesnævner, 25mm er absolut minimum størrelse dæk, og 28 – 30mm synes mere eller mindre at være standarden.

Kasper Asgreen på Specialized Roubaix med Future Shock, og clinchers.

Asgreen stiller op på en Specialized Roubaix med Turbo Cotton Hell of the North clincher set-up, som Specialized selv hævner som noget af det hurtigste der findes, også på brosten. Helt op til 20% mindre rullemodstand nævnes i nogle artikler, det er alligevel en del. Nu er det nok ikke rullemodstanden i dæk der kommer til at afgøre Roubaix i dag, men omvendt, hvis man ender i en spurt på den legendariske Velodrome, så tæller hver en watt man har sparet gennem løbets 259km og 55km brostens pavéer.

Kasper Asgreen Roubaix Bike 2021 

Michael Valgren kører Cannondale Super Six

Det ligner Tubeless og EF har tidligere eksperimenteret med at have små “skumindlæg” i deres dæk, har dog ikke fået noget svar fra EF om det er noget de bruger i årets Roubaix, uanset håber vi naturligvis at Valgren og alle de danske drenges udstyr spiller max, når starten går lige om lidt!

Mads Pedersen er på en TREK Domane

Netop sendt ind fra Pressechefen hos TREK er Mads´ cykel, frisk fra fad, det er en TREK Domane, og ikke med TLR som Lizzie kørte på i går, men klassiske Tubular dæk, derudover ikke meget ekstra styrbånd på, faktisk ser det rimeligt “tight” ud, og så har Mads valgt et Single Speed set up kan det ses, med en rimelig stor 54er mølle foran.

Se løbet her:

Billigst, men kun cykling: Global Cycling Network, 59 kroner pr. md.
Lidt dyrere,
men en masse blandet sport: Eurosport – 129 kroner pr. md.
Dyrest, masser af blandet indhold: TV2, 169 kroner pr. md.