AltomCykling.dk er blevet inviteret til 6 dagesløb og har sendt vores fantastiske, og unge, reporter Mads Fenneberg afsted, på 4 dagen var der familiehygge på programmet, men profferne kørte nu ikke bare og hyggede sig. 

Af: Mads Fenneberg

Familiernes dag.

Som titlen på dagen hentyder til, så er det familiernes dag. Søndag starter det hele starter kl. 12, og slutter allerede 18.00. Det giver børnefamilier mulighed for at komme og se det til ende, modsat de andre dage, hvor det først slutter omkring midnat.

Aktiviteterne er også yderst børnevenlige. Der er hen over aftenen, slå katten af tønden, par løb med børn og 6-dagesryttere, kåring af katte konge og dronning og det var bare for at nævne nogle eksempler.

Det gør også, at denne dag typisk er den mest besøgte af alle 6 dage. De andre 5 dage, kan man godt mærke på rytterne at de er lidt mere seriøse end søndag. Elias Busk og Frederik Schwartz fandt i hvert fald deres indre legebarn frem! Elias blev interviewet lige inden disciplinen ”longest lap” hvor han tog en af de helium flydte balloner, og lavede interviewet på helium, alt var bare lidt mindre seriøst, og lidt sjovere at se på.

12669967_1153907011287877_232899610_o

Elias Helleskov Busk var også for en kort stund stand-in som præmiepige, og Elias og Frederik kom også ind i mini 6-dagesløbet som par, og kørte med i deres udskilningsløb. De blev dog udskilt som første par.

Parløb med små børn

Jesper Mørkøv, Marc Hester, Frederik Schwartz og Simon Bigum prøvede noget lidt anderledes parløb. Det forgik på den måde, at 4 børn skulle skubbe hver af de her ryttere. Med en fyldt hal, og humørfyldte ryttere var stemningen i top. Man kunne se på de her drenge, at de var vilde efter at få den her sejr, og der var også en lidt intern kamp mellem de fire ryttere. Der blev både varmet op og det hele.

Marc Hester fører an i børnekonkurrencen påŒ dag 4 / 6 Dagesløbet i Ballerup Super Arena Foto © Lars Rønbøg / 6dageslobet.dk

Alt dette resulterede i at der blev accelereret så hurtigt til at starte med, at Frederik blev nød til at trække op på banen, og så blev det for stejlt for din lille 3 hjulede cykel, og 1-2-3, så lå parret nede på banen, det så meget kaotisk ud, men der var underholdning for alle pengene, og alle kom uskadte fra det.

Par nr. 9 og par nr. 7 skulle også bevise noget

Efter dag 3, var par. 9 foran med 2 omgange over par nr. 7, så par. 9 skulle selvfølgelig ud og vise at de kunne holde 7erne fra fadet, modsat skulle par nr. 7 bevise at de stadig var med i kampen! Som alle forventede, blev det useriøse smidt væk, og erstattet af koncentrerede blikke, og en skarp seriøsitet da den sidste jagt skulle skydes i gang.

Jeg forventede en jagt som det har været hidtil, det ene toppar rykker, resten køre med osv., men sådan blev det ikke i dag! Par nr. 7 var nemlig flyvende, og fik til sidst i jagten hentet en omgang, men det sluttede ikke der, for de fortsætte lige forbi feltet og endte med at vinde jagten. De fik en omgang på par nr. 9, og røg også over 200 point, så fra at have været 2 omgange bagud efter lørdag, endte de på omgangshøjde med par nummer 9!

Min top 3

Det går skifter lidt frem og tilbage med min top 3, i går havde jeg par nummer 9 som samlet vinder, men efter en flyvende søndag for par nummer 7, så har jeg fået troen tilbage på dem, så nu har jeg 7erne tilbage som nummer 1, og 9erne på anden pladsen. Så nu ser min top 3 således her ud, men det er godt nok åbent stadigvæk, og spændende!!

• Par nr. 7 – Jesper Mørkøv, Alex Rasmussen
• Par nr. 9 – Jasper De Buyst, Marc Hester
• Par nr. 2. Kenny De Ketele, Moreno De Pauw

TIL FRI REDAKTIONEL ANVENDELSE INDTIL 10. FEBRUAR 2016 BALLERUP, DANMARK - 7. FEBRUAR 2016: Jasper De Buyst og Alex Rasmussen side om side pŒ Dag 4 / 6 Dagesl¿bet i Ballerup Super Arena (Foto ©ÊLars R¿nb¿g / 6dageslobet.dk ) BILLEDET M IKKE ANVENDES EFTER 10. FEBRUAR 2016 UDEN AFTALE MED FOTOGRAFEN

Outsiderne overrasker.

Som skrevet i nogle af de tidligere reportager, elsker jeg outsidere. I år havde jeg stor forventning til de danske unge ryttere, som Daniel Hartvig, Elias Busk og Frederik Schwartz. De ryttere har på fornemmeste vis levet op til mine forventninger! Især par nr. 6, bestående af Daniel Holloway og Daniel Hartvig har præsteret nærmest over evne. På familie søndagen, kunne de tage hjem med ny bedste omgang på tid i dette års 6-dagsløb. Daniel Hartvig viste lige par nr. 7, 2 og 9 hvordan sådan en omgang skal trædes. Med 70 km/t tonsede Daniel rundt, og vandt søndagens omgang på tid! Det ville have været nogle værdifulde point at få med for topparrende, men så skal de til at stå tidligere op, for 19 årige Daniel Hartvig vil også lege med!

Frederik Schwartz er bliver kongen af den nye disciplin, longest lap, og har de sidste 2 dage vundet den. Elias Busk viser gang på gang, at ham og hans makker også vil lege med. Det gør de både i udskilningsløb, jagterne og spurterne. Alle de danske unge ryttere har præsteret langt over mine forventninger.

Jeg syntes i skal komme ind og se de unge danske håb spille med musklerne, for det er helt sikkert besøget værd.

Ekspertens vurdering
11921839_10203504479091567_2272807512250811152_o-757x364

Igen i dag har jeg fanget Michael Berling, sportschef på Aarhus Cyklebane og tidligere deltager ved Københavnske 6-dagesløb, og spurgt ham om hans vurdering af løbet og stillingen indtil videre. Her kommer Berlings vurdering af løbet.

Normalt er søndag en dag, hvor man slikker sårene og forsøger at samle kræfterne til en hård mandag. Men for par nr. 7 blev søndagens eftermiddags program brugt på at køre sig tilbage ind i kampen om sejren.

Det har været 3 meget hårde dage ved 6-dagsløbet, og 2erne og 9erne havde nok regnet med at de havde fået sat 7erne skakmat i løbet af lørdag aften. 7erne greb muligheden i søndags jagt til at komme tilbage.
Jesper (red. Mørkøv) udtalte efter lørdag aften, at det var deres egen fejl, at de tabte en omgang til de top par lørdag aften. Nu hvor løbet nærmere sig sin afslutning, havde 2erne og 9erne en stor mulighed for at sætte 7erne afgørende af i klassementet. Men i stedet for at gribe muligheden, lod de sig overraske af et stærkt angreb fra 7erne.

I dag venter den meget hårde handikap jagt over 75 km, men inden vi når så langt runder både 2erne og 3erne en bonus omgang. Dermed vil alle 4 top par være tilbage på omgangs højde.

Stillingen efter dag 4

stillingen004