Tour du Nord – med Michael Knudsen

Efter endnu en vellykket og lang tur i Jylland med Peter Sandholt, har vi nu næste og sidste danske udfordring på plads, en rulletur med den sjællandske udfordrer af Red Bull Trans Siberia Extreme, Michael Knudsen. Turen bliver lidt kortere end i Jylland, ca. 250km samlet – til gengæld er der indlagt færgeoverfart der samtidig fungerer som pitstop… og en lille ekstra udfordring for de friske…

Tekst og Foto: Uggi Kaldan

Projektet her startede egentlig bare med at vi gerne ville ud og trille en kortere tur med Michael Knudsen, han var den første vi hørte om der skulle over og køre TSE til sommer. Fandt dog ud af at også Peter Sandholt og Aske Søby skulle køre tværs over Rusland, og så skulle vi da også lige have en snak med dem også. 

Da de allesammen er ultracyklister, så greb idéen pludselig lidt om sig, og det udviklede sig til at det skulle være en lang tur, noget der lugtede lidt af ultra… nu er vi nået til den 3. og sidste tur, og redaktøren har overlevet 240 km på fyn og 315 kilometer i Jylland… men måske overlever jeg ikke udfordringen på Sjælland! 

Lad og gøre det lidt hårdere! 

Aske Søby (den flab) argumenterede for at enhver cykeltur hvor jeg ikke går ned, det er nok ikke ret ultra… han har en pointe, så nu sætter vi lige barren lidt højere! 

Lørdag d.15. om aftenen tager jeg sidste afgang over med færgen fra Aarhus til Odden, og så cykler jeg ind til KBH (130 km ca.) – det tager nok ca.4,5 time. Derefter skal der soves i 6 timer, inden den står på 263 kilometer fra klokken 08.00 søndag morgen, til ca.17 søndag eftermiddag. Har man lyst til at køre med fra Odden kan man mødes med mig derude ca.20:45 og rulle med ind mod hovedstaden. Man skal være velkommen uanset om man kører med Søndag eller ej, måske kører Peter Sandholt faktisk med på den tur, det får vi at se! 

Cranks & Coffee – lang tur, retur! 263 km. 

En klassisk tonsertur fra København, hen over Sjælland og herefter op over Nordsjælland, via færgen fra Rørvig (hvor der er sodavand og sandwich om bord – det er med i prisen) – og så retur til nyåbnede Cranks & Coffee, der byder på kaffe, Red Bull og en snack! Det bliver episk. 

Du kan se ruten og downloade den her: STRAVA  (Bemærk STRAVA kan ikke finde ud af at håndtere en færgeoverfart, så derfor starter og slutter ruten i Rørvig og Hundested, men det er altså ikke korrekt). 

 

TIDSPLAN:

CHECKPOINTS TOUR DE NORDSJÆLLAND 2017

START – CRANKS & COFFEE – 08:00 

104 KM – JYDERUP, CIRCLE K – 11:30 (PITSTOP)

159 KM – RØRVIG FÆRGEN – 13:30 (PITSTOP PÅ FÆRGEN)

231 KM – HELSINGØR – 16:15 (PITSTOP) 

258 KM FINISH – CRANKS & COFFEE 17:15 (KAFFE OG KAGE). 

TILMELDING

Pga. færgeoverfart samt lidt ekstra forplejning ved start og slut er vi nødt til at vide hvor mange der har lyst til at køre med på turen, og vi samler også betalingen for færge mv. 

Hvis du vil med på denne episke tur med Michael Knudsen, så skal du derfor tilmelde dig, det koster 175 kroner, og for det beløb får du: 

– 2 gels til start (Værdi: 20 kroner)
– Færgeoverfart Rørvig – Hundested inklusive cykel (Værdi: 70 kroner)
– Sandwich og sodavand på færgen (Værdi 50 kroner)
– Kaffe og en snack i mål hos Cranks & Coffee (Værdi 60 kroner). 
– En fed guidet tur rundt om Nordsjælland, og en rigtig god upload til Strava kontoen. 

VI SES! 

TILMELD DIG HER: SPORTI – effektiv tidstagning – fornuftige priser

RACEBOOK: 
  • – Du kører på eget ansvar – hav dine forsikringer i orden.  
  • – Der skal køres med cykelhjelm. 
  • – Du skal selv have slanger med og mulighed for at pumpe op – minimum 2 slanger og 2 patroner / pumpe. 
  • – Du skal selv have det energi med du har brug for. Der er 3 pitstop på ruten, 2 tankstationer hvor man selv køber forplejning, og 1 færgeoverfart hvor AoC sørger for mad og drikke. 
  • – Du skal kunne holde et snit på 28 km/t – inklusive pauser – forvent ca.35 km/t når det går ligeud. Der er stærke ryttere med, så det vil være muligt at sidde på dæk det meste af vejen. Lad være med at tage føringer hvis du er træt, eller fordi du føler “du skal”. Michael har godt af træningen, så han skal nok føre hvis der ikke er andre der har lyst eller overskud. 
  • – Vi kører jævnt for at få så mange med hjem så muligt – ingen forhjulslir eller pres på bakkerne – hvis der er behov for at lufte stængerne kan man give den lidt gas efter Helsingør, turlederen kører jævnt hele vejen.
  • – Turen er nonprofit – deltagergebyr dækker gels, færge, sandwich, sodavand og kaffe – må du forlade turen før tid skal du selv kunne finde hjem (eks. med tog eller bus eller blive hentet) – deltagergebyr refunderes ikke. 

Tak til GU Energy, Red Bull og Cranks & Coffee. 

GU Energy der også sponsorerer AoCs cykelløb i år, bl.a. Ronde van Borum, har været så venlige at sende os en god stor pakke energi til de her eventyr på cyklen! Hvis du dukker op på tirsdag og cykler med, så er der gels til baglommen :) 

Cranks & Coffee sørger for kaffe og hygge når du kommer i mål!