Holloway fører an foran publikum i gigantspurt pŒå Dag 5 / 6-Dagesløbet i Ballerup Super Arena , Foto © Lars Rønbøg / 6dageslobet.dk )

6-DAGESLØB I BALLERUP 5. DAG : Velbesøgt mandag

AltomCykling.dk er blevet inviteret til 6 dagesløb og har sendt vores fantastiske, og unge, reporter Mads Fenneberg afsted, 5 dagen blev en vild affære hvor der blev vendt op og ned på stillingen, og der var fuld gang i publikum. 

Af: Mads Fenneberg

Stort gennembrud for Daniel Hartvig og par nr. 6!

Allerede inden 6-dagesløbet 2016, kendte næsten alle der er interesserede i 6-dagesløbet Daniel Holloway, men hvem kendte til Daniel Hartvig? Daniel Hartvig har præsteret, at være 2 tiendedele fra banerekorden i omgang på tid, her på 5 dagen. Som Dennis Ritter sagde til præmieuddelingen: ”Det er nærmest et kærligheds forhold der er opstået mellem Daniel Hartvig og publikum.” Man kan også godt mærke, at par nr. 6 er blevet betydeligt mere populærere efter de første 5 dage. Daniel Holloway kalder det ”Danni power”. Daniel Hartvig påstår, at i morgen er dagen hvor Marcel Kalz’s banerekord fra 2013 skal slås, og hvorfor ikke? Det er bare endnu en god grund til at komme her ind i dag på finale aftenen!

Fyldt hal på en mandag?

Jeg har aldrig før været herinde udover lørdag og søndag (går jo i skole, men har fået fri i år!), og havde en forventning om det hele peakede på åbningsaftenen, søndag og så på finaleaftenen… men sådan er det åbenbart ikke. Her, mandag den 8. februar kl. 21.00 sidder man i en proppet hal..? Folk skal ikke på arbejde i morgen? -eller er de bare for vilde og kører igennem, måske har de fået fri ligesom mig hehe. Der må være noget ved denne dag, for hverken åbningsdagen eller søndagen var der så mange mennesker som der er nu. Jeg glæder mig til at være en del af den store finale aften i dag d. 9. feb. Der er meldt næsten udsolgt på siddepladser, men der kan stadig fåes ståpladser i døren!

#stemningogfest

6-dagesløbet har dette hashtag, og det lever de sku op til mandag! – som altid er der kæmpe opbakning til par nr. 7, men par nr. 9 har fået endnu mere støtte efter parret blev splittet da Jasper De-Buyst er ude med sygdom og er rejst hjem. Marc Hester har fået ny makker, han hedder Otto Vergaerde, og han kan også træde. Par nr. 9 er langt fra ude af dette løb, men er naturligvis sat tilbage da det har givet en strafomgang at få ny makker, og så har de mistet en del point da Hesters point lægges sammen med sin nye makkers, og de herefter deles i to.

Ser man på Hesters Facebook, så har dog ikke mistet modet!

[facebook https://www.facebook.com/marc.hester.355/posts/10156476743410261?pnref=story]

Nærmest parløb på AoCs Snapchat

Altomcykling snappen er yderst aktiv disse dage, og der har nærmest også været parløb på den. De første dage havde Mads Fenneberg den, han gav den videre til Daniel Holloway, Daniel gav den hurtigt videre (pga. dårligt net på sin amerikanske telefon) til sin makker Daniel Hartvig. Daniel Hartvig har nu givet den stærkt videre til Elias Busk. Elias Busk er kendt for sit høje humør, hvilket han allerede på snappen. Der har allerede nu været forslag fra Frederik Schwatz om hvordan man bliver hurtig, der har været sexy time med hans makker Mathias Krigbaum, og der kommer nok meget mere i morgen, for Elias har nemlig lovet at have snappen helt til at alt er ovre, og 6-dagesløbet 2016 er slut. Så gå ind og tilføj os på navnet ”altomcykling” og følg med!

Vanvittige 75 kilometer

Hele 300 omgange, eller 75 km skulle køres som det sidste på 5 dagen. Det er verdens længste distance for nogen baneløb. Det kaldes handicap jagten over 75 km, fordi at parrene bliver tildelt et handicap, for eksempel var par nr. 7, 9 omgange bagud til start.

Pga. disse handicaps, var det et løb, med 5-6 andre løb i sig. Selvfølgelig havde vi den klassiske top fight mellem par nr. 2, 9, 7 og 3, men vi havde pga. handicappet også en fight mellem par nr. 13 og 8. De kørte om sejren i denne meget prestigefyldte jagt, samtidig lå par nr. 15 og lukkede til alle toppar, undtagen 2 og 3erne? – man kunne tydeligt se at der inden dette løb var dannet alliancer mellem de forskellige par.

Roy Pieters and Simon Bigum (tv) vinder handicap jagten pŒå dag 5 / 6 Dagesløbet i Ballerup Super Arena. Foto © Lars Rønbøg / 6dageslobet.dk

Under denne jagt, valgte jeg at gå op på tribunerne i nordsvinget, så jeg både kunne se hele løbet, men også så jeg kunne se hvordan de stakkels soignuers osv. knoklede. Men jeg opdagede også noget jeg ikke lige havde forventet..? Marcel Kalz har ingen makker, og kunne af den grund ikke køre dette løb, men i stedet aggerede han træner for de tyske par. Man kunne se hvordan han analyserede par nr. 7 og 9, og fortalte par nr. 3 og 2 hvornår de skulle rykke. Det var mærkeligt at se, man det virkede tydeligvis effektivt, for par nr. 2 fører lige nu 6-dagsløbet 2016. På billedet herover er det vinderne par nr. 13, Roy Pieters and Simon Bigum (tv) Foto © Lars Rønbøg / 6dageslobet.dk

Se Marcel Kalz råbe højt her:

Min top 3

På trods af en vild udvikling, så tror jeg stadig på 7erne og 9erne, det er helt åbent men jeg holder fast i at top 3 ser således her ud efter i aften, så må vi se om det holder stik :)

• Par nr. 7 – Jesper Mørkøv, Alex Rasmussen
• Par nr. 9 – Jasper De Buyst, Marc Hester
• Par nr. 2. Kenny De Ketele, Moreno De Pauw

Ekspertens vurdering
11921839_10203504479091567_2272807512250811152_o-757x364

Igen i dag har jeg fanget Michael Berling, sportschef på Aarhus Cyklebane og tidligere deltager ved Københavnske 6-dagesløb, og spurgt ham om hans vurdering af løbet og stillingen indtil videre. Her kommer Berlings vurdering af løbet.

Ærgerligt, ærgerligt, ærgerligt…

Årets løb var ventet med stor spænding, arrangørerne havde samlet et særdeles stærkt og spændende felt. Men nu ender man måske med, at stå tilbage med lidt en skuffelse i stedet. Først var det favoritterne i par nr. 14, med Christian Grasmann og Marcel Kalz, der blev elimineret allerede på dag 1.

Dag 2 var det par nr. 11s tur, med Otto Vergaerde og Yoeri Havik, da Haviks måtte blive i sengen med sygdom, og nu er verdensstjernen Jasper de Buyst rejst hjem også pga. sygdom, hvilket forringer Marc Hester’ chancer for sin anden sejr gevaldigt.

Men det skal ikke tage noget væk fra de tilbageværende par i toppen af løbet. 2erne og 3erne har lagt sig i front, men 7erne når deres tredje bonus omgang, og kommer tilbage på omgangshøjde. Marc Hester er sat sammen med Otto Vergaerde som nyt par nr. 9, og vil også vinde en bonus omgang i dag, men de skal stadig ud og hente 2 omgange på 7erne i finale jagten hvis de vil vinde løbet, hvilket ser nærmest umuligt ud.

Inden løbet var mine favoritter belgierne de Ketele / de Pauw og forud for den sidste dag er de også i spidsen for løbet. Men de skal præcis som Hester, hente minimum en omgang på 7erne i aftenens jagt. Det samme skal de to østrigere Muller og Graf i par nr. 3.

Muller har altid kørt godt i København, og i år er ingen undtagelse, han er særdeles rutineret 6-dagsrytter, og selvom 3erne ikke har scoret mange point er de stadig på 0 omgange, så de har reelt set taget 2 omgange mere end 7erne de første 5 dage. De er underdogs i forhold til de 2erne og 7erne, så de kan måske lukrere på den kamp  der bliver mellem de to store favorit par, og måske snyder 2erne og 7 til sidst, men ellers ligner det en kamp mellem belgierne i par nr. 2 og Mørkøv / Rasmussen i par nr. 7.Jeg tror desværre ikke at Hester i par nr. 9 kan komme tilbage og vinde løbet, men podiet er helt sikkert en mulighed.

Stillingen efter dag 5

Stillingen005